Кога е необходимо да посетим специалист по кардиология?

 В голям процент от случаите хората с оплаквания посещават първо личния си лекар, които след кратък преглед установява че пациентът трябва да посети кардиолог, за да бъде диагностицирано състоянието му. Добре е да се знае, че работата на специалиста по кардиология е не само да лекува вече проявили се симптоми и сърдечни нарушения, но и да предотвратява настъпването им. Извършването на профилактични прегледи е силно препоръчително  при хора, които имат семейна история на сърдечни заболявания, а също и висок холестерол, пушат активно или имат диабет. Посещенията при кардиолог веднъж годишно, биха спомогнали за своевременното диагностициране на началните симптоми на сърдечни заболявания, а това ще спести много усложнения по-късно. Някой от симптомите , които предполагат консултация с кардиолог са следните:

Недостиг на въздух
Замаяност
Болка в гърдите
Неравномерен сърдечен ритъм
Високо кръвно налягане

Кардилозите често лекуват пациенти претърпели сърдечен удар и такива със сърдечна недостатъчност. Те помагат да се вземе решение за извършване на сърдечна операция, катетеризация, поставяне на стент и др.

 Кабинетът по кардиология в Медицински център МЦ „Св. Димитър“ град Благоевград, е модерно обзаведен  и оборудван със най-съвременно поколение апаратура. 

Скъпи пациенти, твърдо вярваме, че поддържането на оптимално сърдечно здраве трябва да бъде 💯 основен приоритет, дори ако смятате, че сте в отлична физическа форма.

Затова ви информираме, че през 🗓 месец Юли имате възможността да запазите час за преглед при 🧑‍⚕ Д-р Джем Фърънджъ – кардиолог, част от екипа на УМБАЛ Лозенец. Той притежава опит и експертни познания в диагностицирането и лечението на широк спектър от състояния, свързани със сърдечно-съдовата система.

За повече информация потърсете ни на телефон ☎ 0897 895 859 или на лично съобщение ❗