Медицински шампоан против косопад

шампоан против косопад

Има състояния свързани с косата и скалпа на човека, които изискват внимателно и търпеливо отношение и вземане на адекватни решения за грижа. Не е рядко срещано човек да има кожен проблем на скалпа, който да предизвиква образуването на обилен пърхот или такъв, който да причинява сериозен косопад.

Сухата или мазна кожа не засяга само лицето. Кожните проблеми засягат и скалпа. Често сърбящият или лющещ се скалп сочи към суха и свръх чувствителна кожа на главага, но понякога има заболявания, който предизвикват тези симптоми. Кожни проблеми като псориазис или себореен дерматит може да изискват лечебен шампоан, а когато проблемът засяга падането на косата – медицински шампоан против пърхот.

Какво трябва да знаете за избора на медицински шампоан

Когато човек получи обрив по ръката, хидрокортизоновият крем може да намали възпалението и да изчисти състоянието. По същия начин лечебните шампоани могат да помогнат за намаляване на възпалението и успокояване на всякакви състояния на скалпа. Някои лечебни шампоани се предлагат в аптеките без рецепта, докато други трябва да бъдат предписани.

Лечебните шампоани съдържат активни съставки, които подпомагат укрепването на космения фоликул, стимулират растежа и гъстотата на косата и повлияват дългосрочно на съотношението на анаген и телоген фазите на растеж. Такива шампоани влизат в категорията на дамски или мъжки шампоан против косопад или медицински шампоан за растеж на коса.

шампоан против косопад

Фармацевтите в аптеката могат да помогнат в избора на медицински шампоани без рецепта за някои от най-често срещаните проблеми. Например, пациентите могат да поискат препоръки относно премахването на пърхота и люспите по главата. Но ако състоянието се влоши до открити рани или не изчезва след използване на шампоан без рецепта, пациентите трябва да се консултират с лекар, за да намерят подходящото за тях лечение.

При проблем с косопада обаче, не можете да разчитате само на аптеката, не защото няма продукти, които са означени като медицински шампоан против косопад. Там е работата, че за да имате добър резултат, вие трябва да установите причината за този косопад, а това става с консултация при дерматолог или друго медицинско лице, което се занимава с косите на хората.

Лечение на косопад с медицински шампоан

Много мъже могат да потърсят медицнски шампоан за растеж на коса или за лечение на косопад. При някои пациенти загубата на коса е свързана с дихидротестостерона (DHT), хормон, който засяга космените фоликули. В тези случаи лечението на косопад с шампоан, който съдържа DHT-блокер, може да бъде от полза.

шампоан против косопад

Комбинирането на продукти е практика, която фармацевтите могат да използват, за да персонализират продуктите за конкретни пациенти с косопад. Това може да бъде полезно, за да се гарантира, че пациентите получават всички предимства на лекарствата, без да прилагат повече от необходимото. В повечето случаи е добре да се комбинира тоник или ампула без отмиване заедно с употребана на медицински шампоан против косопад, защото така полезните съставки ще имат по-дълго време да действат върху скалпа.

Смесените шампоани също са отличен вариант за пациенти, които са алергични към специфични съставки, които обикновено се намират в наличните в търговската мрежа шампоани. За повече информация относно лечебните шампоани, говорете с фармацевт.