Седем ползи от използването на винилови плочи във фитнеса

Винилови настилки фитнес

Виниловите плочи имат широко приложение, като се използват в многофункционални спортни съоръжения, фитнес зали и гимнастически салони.

Те имитират твърда дървесина, с което придават класически вид на избраното помещение, а също така осигуряват комфорт и поемат удари на спортистите. Винилът е чудесен под за пространство, което не само ще бъде домакин на спортни събития, но и конференции, партита и събрания. 

Ако все още се чудите дали да се спрете на този тип спортни настилки, ето някои от техните най-големи предимства пред останалите:

1. Ниска поддръжка.

Виниловата настилка за фитнес зали има водоустойчива повърхност с нелинейна текстура, която позволява сцепление, но в същото време не събира мръсотия. Лесно може да се мете на сухо, за да се отстрани прахът. Редовното използване на мокър моп и подходящ препарат ще поддържа пода жив и нов.

Hey guys! Hope you like the video! Check our instagram jmk.workshop and our website

2. Издръжливост и устойчивост.

Винилът е издръжлив и може да се ползва много години, когато е инсталиран правилно. Това ниво на издръжливост се постига дори без използването на химикала, наречен фталат, който обикновено е срещан в производството на пластмаси. Без този химикал подът става по-безопасен за крайния потребител. Гъвкавите и еластични свойства също помагат на пода да издържи по-дълго и да запази качеството си, дори след години на провеждане на спортни събития, тренировки и друг тим подобни дейности.

https://youtu.be/raTbPgoLtZo
All Home interior And Exterior Solutions

3. Достъпност.

Виниловите плочи са много по-евтини от другите подови настилки и затова често са предпочитана опция. Те се монтират сравнително лесно и не се нуждаят от повторно пренареждане, така че експлоатационните му разходи са значително по-ниски от другите настилки, които изискват това.

In this video you’ll see how to remove a cushioned vinyl gym floor with a Blast Pro floor scraper.

4. Мултифункционалност.

Винилът е един от най-многофункционалните спортни подове. Той е идеален за баскетбол, волейбол и много други занимания във фитнеса на закрито. Той не само е подходящ за множество спортове, но и неговата издръжливост го прави идеален за конференции, събрания, танци и др. Заедно с практическата си употреба, винилът също имитира външния вид на класически под от явор. Той е удобен за портфейла ви начин да постигнете желания вид на спортната си зала, като същевременно запазите важните функции на спортния под.

https://youtu.be/EHAyuqkrjYA
How to Install Vinyl Plank Flooring as a Beginner!

5. Стабилност.

Винилът е устойчив на промени в температурата и влажността на въздуха. Той не губи своята равна повърхност поради колебания в метеорологичните условия. 

6. Хигиена.

Виниловите настилки не само са водоустойчиви, но и устойчиви на мухъл и плесен, което ги прави чудесен вариант за спортни зали и фитнес съоръжения, тъй като там по подразбиране хората се потят повече. Винилът е лесен за почистване и поддръжката е проста, като може да се направи бързо след края на тренировката.

7. Удобство.

Качествените винилови плочи осигуряват изолация под краката ви и тази допълнителна дебелина придава усещане за стабилност. Освен това тези настилки имат отлично сцепление и са устойчиви на хлъзгане.

Виниловите плочи са изключително подходящи за една фитнес зала, а освен това са  предпочитан вариант и за почти всяко помещение в дома ви. При тях дори не е нужно да правите компромис с качеството или цената, защото може просто да имате и двете. Така че ако имате колебания за вида настилка, която да изберете за вашия под, заложете на винила и няма да сбъркате.