ОБЩИ ДАННИ ЗА ВЪНШНИТЕ ГУМЕНИ НАСТИЛКИ

rolled-rubber

Има различни видове гумени настилки, модели на ролки, гумени плочки и постелки в различни дебелини и цветове, различни дизайни. Те са чудесен избор като гумена настилка за фитнес зала, зала за вдигане на тежести, като подови настилки за детска площадка, настилки от гумена материя за външни инсталации. 

Общото между тях е, че те се правят по съвременна технология, която обработва синтетична гума, рециклирана гума, добавки и вещества, които създават още една алтернатива на пазара за подови настилки в световен мащаб. В този текст ще наблегнем специално на  външните гумени настилки, защото сякаш много потребители не са запознати с техните качества. 

Външните гумени настилки са еволюцията на технологията за създаване на продукти от гумена материя. Те са устойчив на атмосферни влияния, на мухъл и плесен, и са водоустойчиви. Вече няма причина да не изберете гумена настилка за вашия външен имот където да упражнявате спортна дейност или рекреация.

Какво е външна гумена настилка?

Най-добрият начин да разберете външните гумени настилки е да ги сравните с вътрешната версия. Докато вътрешният вариант е доста по-разпознаваем и се предлага с много от същите функции като външните гумени настилки, той не е направен да издържа на суровите условия на открито.

Външните модели често са направени от UV-стабилни влакна, което означава, че няма да избледнеят на пряка слънчева светлина. Освен това материята е устойчива на мухъл и плесен, и дори водоустойчива. Създаден е да издържа на стихиите и на всички сезони.

Базата за сравнение между моделите за външна и вътрешна инсталация е доста лесна. Докато повечето вътрешни модели не могат да се използват на открито, почти всеки външен вариант за гумена настилк може да се използва на закрито.  

Какви приложения имат гумените настилки на открито?

Външните гумени подови настилки могат да се предлагат в няколко различни форми, включително плочки, постелки, изливащи се на място и други.

Най-универсалните от тях са външните гумени плочки. Те се ползват за детска площадка. Тези плочки предлагат възможност за създаване на дизайни и модели поради тяхната модулна природа. Можете да намерите външни гумени настилки за детски площадки и в няколко различни цветови варианта. При съвременните модели има опростяване процеса на инсталиране, като се предлагат под формата на квадрат с удобен размер. Много от моделите са с технологията на смозаключване.  

Друго популярно пространство за външни гумени подове са платформите и вътрешните дворове. Външните гумени плочки за платформи са достатъчно издръжливи, за да се справят с мебелите за вътрешен двор и са устойчиви на хлъзгане и атмосферни влияния. Докато много вътрешни дворове са облицовани с бетон, тухла или камък, гуменият вътрешен двор предлага много по-удобно решение за вашето външно жилищно пространство.

Много добре може да сте запознати с ползването на гумена настилка за фитнес, но на закрито, в зала, във фитнес салон. Има обаче възможност да пригодите зони за фитнес и на открито, с настилка, която ще бъде гумена. Като материал, използван и за външни спортни площадки, можете да бъдете сигурни, че има допълнителни фактори за безопасност вложени в материалите.

Външните гумени подови настилки ще ви осигурят приятно усещане, когато пространството е заето от играещи деца, младежи или възрастни хора.  Настилката о гума има тенденцията да осигурява защита при падане, не се цапа лесно от разливане на някакви течности. 

При.неволно изпускане на неща, било то телефони, очила, играчки или съдове, самите предмети са защитени. Предимствата на гумата за поглъщане на удари са отдавна признати и могат да ви спестят много главоболия, както и медицински разходи и разходи за подмяна.