Остров Кос – красота на доста добри цени

Навярно сте чували за неповторимия чар и обаяние, които струят от гръцките острови. Такъв е и отворв Кос.

В град Кос има пристанище.

Има повече от 200 обитаеми гръцки острови, които могат да се чувстват малко претоварени в определени месеци от годината. Повечето американци се придържат към Санторини, Миконос или Крит, но има десетки други жизнеспособни алтернативи, които са също толкова съблазнителен като тези известни локации.

Ако планувате да помислите за следващата си почивка, то добра идея е първата спирка да е до остров Кос. Той представлява идиличен остров с около 30000 жители годишно. Някога той е бил дом на Хипократ, бащата на медицината. Ето няколко причини, поради Кос си струва да бъдат посетен.

Директни полети.

За разлика от много гръцки острови, туристите могат да летят директно до Кос, тръгвайки от дузина европейски градове, включително Лондон, Рим и Брюксел, както и редица други.

Като месторазположение Кос е плосък остров, който е чудесен за каране на велосипед.

История

История на гръцкия остров – ако искате да направя малко посещение на плажа и екскурзии в района, град Кос има замък, няколко впечатляващи останки, които датират от 3 -ти век преди новата ера и огромно, впечатляващо старо дърво, където се предполага, че Хипократ обучава своите ученици.

Добър избор за туристите

Градът Кос е добър избор за туристите. В него има приятен микс от барове, ресторанти и магазини. Улиците са живи до късно вечер и през лятото.

Екскурзии с лодка на Кос са една страхотна форма за забавление. По време на активния сезон, има още повече възможности за дневни пътувания, включително Родос и Сими.

Извън град Кос има много дълъг каменист плаж с десетки барове по плажната ивица, които са страхотни за семейства с малки деца.

Красотата на средно голям остров като Кос може да се усети на доста добри цени. Share on X

Добра храна и евтини настанявания на гръцките острови. Има десетки подобни места, а цените се покачват само малко по време на активния сезон.

Кос е основна дестинация за европейците през юли и август и от май до септември, но ако искате по-тихо, сдържано място просто да отидете по-далеч от град Кос.

Халкидики е идеалната възможност за семейна почивка или почивка за двама.