Екскурзия до Египет: Приключение сред древни цивилизации, мистериозни реки и невероятни пейзажи

Ден 1-3: Кайро – Историята живее в града на хилядите минарета

Пристигането в енергичния и космополитен Кайро беше вълнуващ начало на нашето пътешествие. След посрещането на летището, бяхме отведени в нашия хотел, откъдето започна нашето познаване с египетската столица.

Едно от най-впечатляващите места, които посетихме, беше Египетския музей, където видяхме невероятни артефакти от древноегипетската цивилизация, включително златната маска на Тутанкамон.
Следващият ден ни отведе до Големите пирамиди в Гиза. Тези огромни структури, висящи над пустинята ни взеха дъха. Докоснахме се до древните камъни и се чувствахме свързани с историята на този могъщ народ.

Ден 4-6: Луксор – Фараоните оживяват

На четвъртия ден се отправихме към Луксор – древната столица на фараоните, където историята оживява. Посетихме впечатляващия храм в Карнак, където се разхождахме сред колони и статуи, оставяйки въображението си да ни отведе назад във времето.
Следващият ден беше посветен на посещение на Долината на царете, където видяхме гробниците на някои от най-великите фараони на Египет. Богато украсените стени и историите зад тези могъщи владетели ни накара да нстръхнем.

Ден 7-10: Круиз по Нил – Изплуване по пътеките на историята

Следващата част от пътешествието беше четиридневен круиз по Нил. Този круиз беше вълнуващо изживяване, позволяващо ни да се наслаждаваме на невероятните пейзажи, преминаващи пред очите ни, докато пътувахме по този исторически река. Посетихме няколко археологически места по маршрута, включително храмовете в Едфу и Ком Омбо.

Ден 11-14: Хургада – Слънчево убежище

Накрая прекарахме последните дни в Хургада, където успяхме да се отпуснем след нашите приключения. Тук се наслаждавахме на прекрасните плажове, плувахме сред коралите и се наслаждавахме на вкусната местна кухня.

За да обобщим, нашето пътешествие до Египет беше незабравимо изживяване, пълно с история, култура и приключение. Тази страна има толкова много да предложи и определено ще остави неизтриваем спомен във всякого, който има щастието да я посети.