6 стъпки за бързо създаване на онлайн магазин

Тази статия е директна по темата как се прави онлайн магазин. Така всеки бизнес ориентиран човек, който иска да продава онлайн, да се възползва от информацията. Хората биха искали безпроблемно да пазаруват онлайн, безпроблемно да плащат и след това удобно за тях да получат новия си чифт дънки, хубав нов часовник или дори персонализиран компютър директно до прага на вратата. Вие трябва да осигурите точно това, а следващите 6 стъпки ще ви помогнат да го направите и бързо да започнете с търговската дейност.

Купете си име на домейн

домейн

Това е доста просто. Имате нужда от име на домейн, което ще идентифицира перфектно вашата марка. Не обмисляйте процеса допълнително. Потърсете свободно име и го използвайте.

Вземете всички лицензи и документи за онлайн бизнес

Регистрирайте бизнеса си, вземете лиценз на доставчик и започнете да разглеждате правни бизнес проблеми. Трябва да се свържете с местен адвокат или счетводна кантора, за да помогнете при създаването на вашия бизнес. Въпреки че това е първоначална цена, вероятно ще ви спести значително главоболие и разходи в бъдеще.

Намерете правилният уеб разработчик

разработка

Това е решаващ компонент при стартирането на вашия сайт за електронна търговия. Ако искате да стартирате сайта си за сравнително кратък период от време и по професионален начин, не забравяйте да направите своята проверка, когато става въпрос за наемане на разработчик. Вземете препратки от други уеб сайтове за електронна търговия, създадени от разработчика. Получете времева линия за колко време очакват да отнеме стартирането на сайта.

Оставете уеб разработчика да работи по основните теми и му съдействайте.

Когато разработчикът си върши работата вие пестите време и пари. Той ще избере популярна платформа за електронна търговия, защото ще е запознат вече с основните цели и продукти на бизнеса ви и ще създаде сайт запознати с  интегрирани плъгини, качествено съдържание и описания, обработката на плащанията и всичко друго от първостепенно значение.

Много е важно в края на този процес да имате възможност да обработвате поръчките, така че да няма проблем с плащанията и с изпращането на пратките. Докато разработчиците правят тяхната част от работата, вие се погрижете за нещата зависещи от вас.

Преценете момента на пускане сайта в онлайн пространството

Сайтът се разработва и се тества ежедневно. Идва един момент, в който по вашият онлайн магазин, още се работи, още не е завършен, не са качени всички продукти, но можете да си позволите да го качите онлайн. Добре е да имате начална страница, страница „За нас“ и страница за контакт. Наличието на функциониращ сайтще бъде полезно поради много причини.

Първо, това ще ви позволи да установите легитимност при договаряне на сделки с доставчици. Ще имате повече от просто идея. Второ, когато се обръщат към репортери и блогъри, те могат да видят, че имате уебсайт и сте надеждни. Трето, това ще ви даде място за всички тези източници да се свържат обратно към вашия сайт, което, разбира се, е ключово за изграждането на SEO.

Създайте контактна мрежа

Персонализираните взаимоотношения са много важни както за доставчиците, така и за медиите. Ако успешно сте приложили SEO стратегия, определено разбирате стойността на персонализираните взаимоотношения. Трябва ви добра връзка с клиенти и добро представяне на сайта в онлайн средата. Използвате се всички налични възможности, от локални медии, през социалнии медии и лични контакти.