Медицински шампоан против косопад

Има състояния свързани с косата и главата на човека, които изискват отговорност и вземане на адекватни решения. Не е рядко срещано човек да има кожна болест на скалпа, която да образува много пърхот или такава болест, която да причинява обилен косопад.

Сухата или мазна кожа не засяга само лицето. Кожните проблеми могат да засегнат и скалпа. Често сърбящият или лющещ се скалп сочи към суха кожа, понякога има и основни заболявания. Кожни проблеми като псориазис или себореен дерматит може да изискват лечебен шампоан, а когато проблемът засяга падането на косата – медицински шампоан против пърхот.

Какво трябва да знаете за избора на медицински шампоан

Когато човек получи обрив по ръката, хидрокортизоновият крем може да намали възпалението и да изчисти състоянието. По същия начин лечебните шампоани могат да помогнат за намаляване на възпалението и успокояване на всякакви състояния на скалпа. Някои лечебни шампоани се предлагат в местните аптеки без рецепта, докато други трябва да бъдат предписани. Те влизат в категорията мъжки шампоан против косопад или медицински шампоан за растеж на коса.

шампоан против косопад

Фармацевтът може да помогне на пациентите да насочат медицински шампоани без рецепта за някои често срещани проблеми. Например, родителите могат да поискат препоръки относно премахването на пърхота или въшките при децата. Ако състоянието води до открити рани или не изчезва след използване на опции без рецепта, пациентите трябва да се консултират с доставчик на здравни услуги, за да намерят опция за рецепта.

При проблем с косопад обаче, не можете да разчитате на локалната аптека, не защото няма продукти, които са означени като медицински шампоан против косопад. Там е работата, че вие трябва да установите причината за този косопад, а това става с консултация при дерматолог или друго медицинско лице, което се занимава с косите на хората.

Лечение на косопад с медицински шампоан

Много мъже могат да потърсят медицнски шампоан за растеж на коса или за лечение на косопад. При някои пациенти загубата на коса е свързана с дихидротестостерона (DHT), хормон, който засяга космените фоликули. В тези случаи лечението на косопад с шампоан, който съдържа DHT-блокер, може да бъде от полза.

шампоан против косопад

Комбинирането на продукти е практика, която фармацевтите могат да използват, за да персонализират продуктите за конкретни пациенти с косопад. Това може да бъде полезно, за да се гарантира, че пациентите получават всички предимства на лекарствата, без да прилагат повече от необходимото.

Смесените шампоани също са отличен вариант за пациенти, които са алергични към специфични съставки, които обикновено се намират в наличните в търговската мрежа шампоани. За повече информация относно лечебните шампоани, говорете с фармацевт.

Facebook Коментари