Козметика за суха кожа: Продуктов гид за ултимативна грижа

Сухата кожа може да бъде предизвикателство, когато става въпрос за подбора на правилната козметика. Ако сте един от тези хора, които се борят със сухота, лющене и дискомфорт, ето вашето ултимативно ръководство за козметични продукти, които ще помогнат на вашата кожа да се почувства хидратирана и свежа.

Почистване на кожата:

Изберете подходящ почистващ продукт: ‘Hydrating Cleanser’ на CeraVe е отличен избор за суха кожа. Съдържащ 3 съществени церамида и хиалуронова киселина, този продукт действа без да нарушава бариерата на кожата и помага за поддържане на нейната влага.

Тониране

Изберете хидратиращ тонер: Thayers ‘Witch Hazel Alcohol-Free Toner’ с розова вода е изключително подходящ за суха кожа. Не само че е без алкохол, но и съдържа алое вера и глицерин, които помагат за поддържане на хидратацията на кожата.

Хидратация

Изберете интензивен хидратант: ‘Intensive Care Cocoa Radiant Lotion’ на Vaseline е отличен избор за суха кожа. Съдържа чисто какаово масло и микродроплета от Vaseline Jelly, които помагат за поддържане на влагата на кожата и я правят сияйна и гладка.

Ексфолиация

Използвайте нежен ексфолиант: ‘Gentle Skin Exfoliating Cleanser’ на Neutrogena е чудесен за суха кожа. Той не само почиства, но и ефективно премахва мъртвите клетки без да дразни или изсушава кожата.

Серуми и маски

Изберете богат на влага серум: ‘Hyaluronic Acid Serum‘ на The Ordinary е уникален продукт, който задържа влагата в кожата и помага за нейната еластичност и хидратация.

Използвайте хидратираща маска: ‘Water Sleeping Mask’ на Laneige е идеален за нощна употреба и ще превърне вашата суха кожа в мека и хидратирана докато спите.

С подходящите продукти и правилната рутинна грижа, вие може да преобразите вашата суха кожа и да поддържате естествената й красота и здраве.